Aan onze patiënten – Huisartsenpraktijk Oosterloo – Varsseveld

Terug naar overzicht

Aan onze patiënten

In deze tijd lijkt in de zorg alle aandacht uit te gaan naar de strijd tegen het coronavirus. In onze huisartsenpraktijk merken wij dat dit zijn uitwerking heeft op mensen met andere gezondheidsklachten. Ze voelen zich bezwaard om contact op te nemen. Ze durven haast niet te bellen. Het baart ons zorgen en we doen dan ook een dringende oproep: bij grote of kleine gezondheidsklachten of een vraag om advies: pak de telefoon en bel ons.
Het is van groot belang dat mensen niet te lang met gezondheidsklachten blijven lopen. Laatst vertelde een cardioloog dat hij veel minder patiënten ziet, terwijl mensen natuurlijk ook nog hartproblemen hebben, deze zijn niet verdwenen ineens. Door corona stellen mensen een bezoek aan de arts uit. Ze blijven dus lopen met klachten, terwijl die ernstig kunnen zijn. Waarom ze niet naar een arts gaan? Misschien zijn ze bang dat ze zorgmedewerkers belasten, of dat ze zelf besmet raken met het coronavirus. Maar daar hoeft niemand bang voor te zijn. Ook niet bij ons in de huisartsenpraktijk.
Hoe werken wij momenteel in onze huisartsenpraktijk?
We handelen zo veel mogelijk telefonisch af. Dat kan ook in veel gevallen. Maar ik zie ook wel patiënten in de praktijk.’’ Met thuiswonende kwetsbare of eenzame ouderen, probeert de huisartsenpraktijk ook zoveel mogelijk contact te houden. In eerste instantie telefonisch. Dat doet onze doktersassistente Henrike. Als er lichamelijke problemen zijn, gaat huisarts Oosterloo op bezoek. Ze trekt dan beschermende kleding aan, wanneer dat nodig is.
Corona-achtige verschijnselen
Patiënten met verschijnselen van corona, zoals hoesten, diarree, keelpijn en/of koorts, worden niet ontvangen in de huisartsenpraktijk. Zij krijgen in eerste instantie het advies om thuis te blijven of worden voor onderzoek doorverwezen naar het speciale ingerichte coronacentrum in Doetinchem. Patiënten met andere gezondheidsklachten hoeven dus niet bang te zijn, dat zij in de wachtkamer naast iemand zitten die besmet is.
Dus nogmaals: bij gezondheidsklachten, schroom niet om te bellen. Met de telefoon kun je sowieso niemand besmetten.
Publicatiedatum: 17-06-2021